gardeshban.ir

عناب به دلیل داشتن ترکیبات تری­ترپنوئیدی (اسید اولئانونیک، اسید پومونیک و اسید پومولیک) مانع تشکیل چربی­های رسوب شونده در عروق می­شود.
کد خبر: ۵۸۲۸۲
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲-1402 February 25
گردشبان (gardeshban.ir) :



بیماری­های مزمن و غیرواگیر شایع­ترین علت مرگ و میر در دنیا است. این دسته از بیماری­ها را قابل پیش­گیری‌ترین بیماری­های مزمن می­نامند چرا که با کنترل فاکتور‌های خطر می­توان از ایجاد آن جلوگیری نمود.

از این فاکتور‌ها می­توان به اختلالات چربی خون، چاقی، فشار خون بالا، کم تحرکی، دیابت، سیگار و رژیم غذایی ناسالم اشاره نمود. تصلب شرایین و چربی خون مهمترین عوامل ایجاد بیماری­های قلب و عروق بوده که تحقیقات نشان داده است استفاده از رژیم غذایی همراه عناب و فرآورده­های آن نقش بسزایی در کاهش سطح این فاکتور‌ها ایفا می­کند.

امروزه با تغیر الگوی زندگی شامل کم تحرکی، استفاده طولانی مدت از تلویزیون، رایانه، گوشی همراه و همچنین نداشتن برنامه منظم ورزشی و استفاده از غذا‌های چرب و پرکالری سن ایجاد اختلالات قلبی و عروق را کاهش داده­است و گرفتی عروق یا آترواسکروز از سنین کودکی در حال شکل گیری است.

عناب به دلیل داشتن ترکیبات تری­ترپنوئیدی (اسید اولئانونیک، اسید پومونیک و اسید پومولیک) مانع تشکیل چربی­های رسوب شونده در عروق می­شود. همچنین عناب با کنترل سطح چربی­های سرم خون (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) به دلیل داشتن ترکیبات پکتینی مانع ایجاد بیماری­های قلبی می­شود.

مصرف ۱۵ گرم در روز عناب به مدت یک ماه مقدار کلسترول تام، LDL و همچنین قند خون ناشتا را به مقدار معنی­داری کاهش می­دهد. همچنین میوه عناب منبع غنی از روی و ویتامین C بوده که مصرف آن نقش مهمی در رشد و ارتقاء سیستم اعصاب مرکزی (مغز) و ایمنی بدن ایفا خواهد کرد. براساس طب سینا عناب تازه به لحاظ خشکی و رطوبت معتدل و طبیعت کمی سرد داشته و در نسخه­های بوعلی مخلوط میوه عناب با خرما، مویز و انجیر به عنوان داروی سینه تجویز شده است که از این مخلوط به میزان ۵۰ گرم در لیتر به شکل شربت مصرف می­شود.
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار