gardeshban.ir

معبد گارنی تنها معبد غیر مسیحی باقی مانده در ارمنستان و تنها ساختار کلاسیک است که هنوز در این کشور ایستاده است.
کد خبر: ۴۴۴۵۶
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۰-1400 June 11
گردشبان (gardeshban.ir) :
"Sun God Tiridates  ، پادشاه غیرقابل کنترل ارمنستان بزرگ ، در یازدهمین سال از سلطنت خود ، هنگامی که مننیه هزاره بود [هزاره ، چیلیش] و آماتی اسپارپت [ژنرال ، فرمانده] شد، معبد و قلعه غیرقابل نفوذ را ساخت. 

منطقه اطراف معبد گارنی در دوران باستان و قرون وسطی به عنوان پادگان سلطنتی و قلعه نظامی عمل میکرد. 

بعدها این منطقه علاوه بر كلیسای چهار گوش و یك كلیسای تک نفره ، با حمام های رومی كه از قرن چهارم قبل از میلاد ساخته شده بودند ، احاطه شد. بحث دانشگاهی قابل ملاحظه ای در مورد اینکه آیا گارنی به عنوان کاخ تابستانی در اواخر دوران باستان فعالیت میکرد ، وجود دارد. 

محققان با هم توافق دارند كه یك دیوار دفاعی عظیم وجود داشته است كه از سنگهای یکپارچه به جای ملات ساخته شده است ، و شاید این دیوار در قرن اول قبل از میلاد ساخته شده باشد.

 بسیاری از خاچکارها (یادواره های دارای صلیب) در کنار معبد گارنی واقع شده اند. 

یک سنگ میخی شکل اورارتیه مربوط به فتح نواحی اطراف گارنی و قدمت سلطنت آرگشتی اول نیز در نزدیکی معبد قرار دارد.پس از مسیحیت در ارمنستان، در اوایل قرن چهارم پس از میلاد ، به لطف پرنسس خسرو دخت که خواهر تیریداتس بزرگ بود ، معبد گارنی نجات یافت. 

در آن زمان ، تیریداتس تلاش هماهنگی برای از بین بردن سیستماتیک کلیه معابد باستانی ارمنستان انجام داد. به دلیل اهمیت استراتژیک ، منطقه اطراف معبد گارنی در معرض تهاجم های بسیاری از رومی ها ، پارس ها ، عرب ها ، بیزانس ها ، ترک ها و مغول ها قرار گرفت. 

خود معبد به طور مکرر مورد تهاجم قرار گرفته بود و امروزه بازدید کنندگان می توانند نقاشی های دیواری عربی را ببینند که مربوط به قرن 9 تا 10 قبل از میلاد است.ترکان عثمانی در سال 1638 میلادی در طول جنگ عثمانی – صفوی، به مناطق اطراف گارنی حمله کردند و باعث تخریب های بسیاری شدند. 

به دنبال وقوع یک زمین لرزه فاجعه بار در سال 1679 میلادی ، معبد گارنی سقوط کرد و صدها سال به صورت ویرانه مانده بود. تنها در اواخر قرن نوزدهم میلادی بود که باستان شناسان شروع به اکتشاف این مکان کردند این نیکورایوس مارس بود به امید احیا کردن معبد، بین سالهای 1909-1911 قبل از میلاد ابتکار عمل برای گردآوری و محافظت از سنگهای معبد ویرانه را به دست گرفت.

 الكساندر سارینیان بین سالهای 1969-1975 میلادی، هنگامی كه ارمنستان تحت كنترل اتحاد جماهیر شوروی بوده بر بازسازی معبد گارنی نظارت داشت.

معماری معبد گارنی ارمنستان 

معبد گارنی تنها معبد غیر مسیحی باقی مانده در ارمنستان و تنها ساختار کلاسیک است که هنوز در این کشور ایستاده است. این معبد بر روی یک لژ سلطنتی ساخته شده جهت گیری رو به شمال دارد. این بنا از بازالت خاکستری ساخته شده است که از محوطه مجاور گارنی استخراج شده است. این معبد دارای 24 ستون یونانی است که 6.54 متر ارتفاع دارند. 

در هر یک از قسمتهای جلویی و پشتی معبد شش ستون و هشت ستون نیز در طرفین قرار دارد. برخی محققان بر این باورند که این ستون ها در اصل از آسیای صغیر آمده اند و می توانند نمادی از 24 ساعت شبانه روز باشند. 

این ساختمان حدود 7 متر ارتفاع ، 8 متر طول و 5 متر عرض دارد. از آنجا که تنها می تواند حدود 20-25 نفر را در درون خود نگه دارد ، بسیاری از مورخان و باستان شناسان معتقدند که در ابتدا مجسمه ای در آن نگهداری می شده است ، شاید از خدای خورشید، میر یا هلیوس !

ظرافت و تناسب معبد گارنی در ارمنستان

تعادل و تناسب ظریف بنا، به معبد گارنی همزمان جلوه ای از قدرت و هماهنگی می بخشد. این معبد فوق العاده به سبک امپریالیستی رومی تزئین شده است. با این حال ، عناصر معماری ، تغییرات خاصی را ارائه می دهند که در برخی نقوش مجسمه سازی ،  به ویژه آنهایی که شیرها را نشان می دهند ، مشخص است. سرستون ها به خودی خود منحصر به فرد هستند. 

هیچ کدام دقیقاً با دیگری یکسان نیستند. کتیبه ها دارای برگهای آکانتوس هستند که بعضی اوقات با برگهای درخت غاز ، بلوط و درختان انار مخلوط می شوند.حمام های رومی که در کنار معبد گارنی هستند از آجر و تاف ارمنی (سنگ آتشفشانی) ساخته شده است. 

آنها مطابق با طرح سنتی موجود در امپراتوری روم سابق و قفقاز هستند و به زیبایی با موزائیک هایی که صحنه های اساطیری را به تصویر می کشند ، تزئین شده اند

معبد گارنی ؛جاذبه تاریخی و باستانی ارمنستان/عکس

معبد گارنی ؛جاذبه تاریخی و باستانی ارمنستان/عکس

معبد گارنی ؛جاذبه تاریخی و باستانی ارمنستان/عکس

معبد گارنی ؛جاذبه تاریخی و باستانی ارمنستان/عکس

مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار