gardeshban.ir

قلعه‌ تاریخی بردوک (Barduk Castle) در 6 کیلومتری روستای بردوک و در 96 کیلومتری ارومیه، در ارتفاعات مرزی ایران با ترکیه بر بلندای کوه بنا شده است.
کد خبر: ۵۶۳۰۸
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱-1401 September 15
گردشبان (gardeshban.ir) :
آذربایجان غربی یکی از استان های مرزی ایران و مرکز آن شهر زیبای ارومیه است. استان آذربایجان غربی تنها استان هم مرز با کشور ترکیه است. بخش جنوبی آن اغلب کردنشین بوده و به نام مکریان شناخته می‌شود. موقعیت این استان و هم جواری اش با کشور ترکیه باعث شده که این استان از طبیعت بسیار زیبایی برخوردار باشد. یکی از جاذبه های تاریخی این استان قلعه بردوک است.

قلعه بردوک ارومیه


قلعه‌ تاریخی بردوک (Barduk Castle) در 6 کیلومتری روستای بردوک و در 96 کیلومتری ارومیه، در ارتفاعات مرزی ایران با ترکیه بر بلندای کوه بنا شده است و یکی از دیدنی های تاریخی ارومیه به حساب می آید. زیر قوس دروازه‌ی ورودی این قلعه، کتیبه‌ای روی دو سنگ مرمر وجود دارد که قدمت قلعه‌ی بردوک روی آن، سال ۱۰۷۸ هجری قمری، همزمان با دوران صفویه ذکر شده است. به طور کلی این بنا شامل سه قسمت قلعه، مسجد و مقبره می‌شود.

این قلعه مستحکم در دوران اقتدار حکومت صفویه، توسط تقی سلطان بن نظر بیگ بن غازی ساخته شده است و با تأمین همه شرط‌های دیده‌بانی به‌عنوان یک دژ ممتاز مسلط به معابر وصولی و خروجی به دشت‌های اطراف اشراف کامل دارد و بیانگر اهمیت و ارزش این منطقه در دوره صفویه است.

معماری و بخش های مختلف

مجموعه آثار قلعه بردوک در 3 بخش بقایای یک مسجد و یک مقبره و چند بنای منفرد، بنای قلعه و حصار تدافعی با دیوار میانی و آب انبار و ساختمان 3 طبقه در جبهه مرکزی و برج دیده‌بانی قلعه است که به‌صورت کلی شیوه خاص و عالی هنر معماری عصر صفویه در بنا‌های این مجموعه و همچنین دژ مستحکم آن به وضوح دیده می‌شود و مسجد مجموعه به نام «قلعه میر» از سنگ‌های حجاری شده با ملاط ساروج و به شکل جالب و زیبایی ساخته شده است.

هماهنگی سنگ‌های حجاری‌شده سیاه و سفید منظره بدیعی به این جایگاه داده است، همچنین کتیبه‌ای مستطیل شکل از سنگ‌های مرمر شفاف با ابیات فارسی و آیات قرآنی در این بنا وجود دارد و آن چنان که از کتیبه بر می‌آید بنای مسجد پس از تکمیل قلعه ساخته شده است.

حدود 27‌ متر پایین‌تر از مسجد سنگی بنای دیگری وجود دارد که دسترسی به آن با یک رشته پله است و این بنا دارای طاق گنبدی شکل است و گنبد بسیار زیبایی را بر فراز آن ایجاد کرده که با گذشت سال‌های بسیار هنوز هم باقی است و در داخل این بنا نیز یک محراب سنگی در سمت قبله نمایان و از سنگ‌های سیاه ساخته شده است.

قلعه بردوک ارومیه


قلعه‌ی بزرگ روبروی مسجد قرار دارد که در ارتفاعات میانه کوهستان ساخته شده است و راه دست‌یابی به آن شیب تندی دارد. در بخش مرکزی قلعه چند بنای دیگر وجود دارد که با سنگ‌های چهارگوش و ملات شن و آهک ساخته شده و فقط یکی از آن‌ها سالم مانده، که به نظر می‌رسد از آن به عنوان آب‌انبار استفاده می‌شد.

علاوه بر این بنا‌ها در جبهه شمالی قلعه بنای عظیمی بر بلندترین قله کوهستان باقی است که به‌عنوان برج دیده‌بانی قلعه از آن استفاده می‌شده است که وقتی بر بالای قله و برج قرار گیرند کل دشت صومای برادوست در سمت شرق، کل تنگه مخوف بردوک و همچنین دشت ترکیه در غرب در دید منظر برج قرار می‌گیرد.

چطور به قلعه بردوک برویم ؟

برای  مشاهده قلعه بردوک باید شهر ارومیه را به طرف صومای برادوست ترک کرد و از مسیر جاده بین المللی سرو به چهارراه معروف چره رسید و از آنجا به طرف گنگچین که با تابلو مشخص گردیده است تغییر مسیر داد و از این مسیر به روستای مرنه و در ادامه به روستای مرزی بردوک در امتداد شیار یک دره زیبا و سرسبز رسید که به کمک اهالی خون گرم این روستای زیبا بعد از طی یک جاده باریک و بسیار صعب العبور کوهستانی به مدت بیست دقیقه به صورت پیاده قلعه بردوک نمایان می شود.

آدرس: استان آذربایجان غربی، ۹۶ کیلومتری ارومیه، بخش بخش صومای برادوست، ۶ کیلومتری روستای بردوک
مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار