gardeshban.ir

جاذبه های استان سمنان دیدنی و جالب هستند از این رو با ما همراه باشید و بازدید از روستای خطیرکوه را از دست ندهید.
کد خبر: ۶۰۳۱۰
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲-1402 August 10
گردشبان (gardeshban.ir) :



خطیر کوه روستایی زیبا است که در ۶۰ کیلومتری شمال شهرستان مهدی شهر در استان سمنان قرار دارد. این روستا دارای آب و هوایی معتدل و کوهستانی است.

از این رو می توان گفت که دمای این اقلیم معتدل به همراه نوسانات کم شبانه روزی، رطوبت کم، بادهای محلی، بارندگی کم، وزش نسیم دریایی و بیشتر بارش ها در این منطقه مربوط به فصل زمستان و بهار است. روستای خطیر کوه دارای طبیعتی زیبا و جاذبه های گردشگری مختلفی است که نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده اند.

روستای خطیر کوه که در موقعیت عرض جغرافیایی ۹.۳۵ و طول جغرافیایی ۱۰.۵۳ قرار گرفته، بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده دارای جمعیتی بیش از ۲۰۰۰ نفر است. این روستا در گذشته جزء حوزه استان مازندران بود اما در سال ۱۳۶۷ با تصویب هئیت دولت به استان سمنان افزوده شد.

وجود رودخانه کبیر در این منطقه و شرایط کشت و کار مناسبی که در اطراف آن فراهم بود موجب پیدایش روستای خطیر کوه در کنار این رودخانه گردید. همچنین آب و هوای مناسب این منطقه در فصول پاییز و زمستان نیز از دیگر دلایل تردد تاجران به این منطقه و رونق آن گردید.




به مرور زمان با افزایش جمعیت در منطقه خطیر کوه روستاهای متعددی شکل گرفتند که از جمله آن ها می توان به پا قلعه، کمرود، زرشک دره، رودبار، بند بن و … اشاره نمود.

منطقه خطیر کوه از شمال به شهرستان سواد کوه، از جنوب به شهرستان مهدی شهر، از غرب به شهرستان فیروزکوه و استان تهران و از شرق به شهرستان ساری منتهی می شود.

کوه ها و رشته کوه هایی که در منطقه خطیر کوه واقع شده اند همانند یک مرز اقلیمی میان سمنان، مازندران و تهران هستند. رویش جنگل های زیبا مازندران از این منطقه کوهستانی شروع شده است و تا شمال ایران ادامه دارد، این جنگل های سر سبز و زیبا نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند و جلوه ای خاص به این منطقه بخشیده اند.

خطیر کوه نیز از نظر شرایط اقلیمی جز اقلیم خزری محسوب می شود که این اقلیم مخصوص کرانه های دریای خزر و مناطق کوهستانی مشرف به دریا است و همین مسئله موجب شده که با وجود قرار گیری در استان خشک و کویری سمنان دارای آب و هوایی معتدل و طبیعتی سر سبز و زیبا باشد.

جنگل ها و درختان متنوعی در منطقه خطیر کوه وجود دارد که از جمله آن ها می توان به جنگل های نسوم، وارتا، دارکش، سلوش و همچنین گونه های گیاهی پهن برگ و سوزنی مانند باریجه، آویشن، گل گاو زبان و … اشاره نمود. این منطقه زیستگاه حیوانات وحشی مانند خرس، بز کوهی، گراز و پلنگ نیز است.

برج دید بانی بر روی قله قدمگاه قرار دارد و در ساخت آن آهک، سنگ و ساروج به کار رفته است. متاسفانه امروزه بخش قابل توجهی از این برج از بین رفته و اطلاعاتی در مورد قدمت آن وجود ندارد.

ویژگی‌های جالب روستای خطیر کوه

از دلایل شکل‌گرفتن روستاهای خطیرکوه در حاشیه رودخانه کبیر، وجود آب رودخانه کبیر جهت کشت‌وکار و امکان کسب و کار بهتر به‌دلیل تردد تاجران و موقعیت آب‌وهوایی مناسب‌تر در ایام سرد سال در کنار رودخانه بود.

در گذشته مردم منطقه روستاهای حاشیه رودخانه کبیر را کمرو روار می‌گفتند که در سال‌های بعد با پرجمعیت‌شدن، هرکدام نامی به‌خود گرفته‌اند که امروزه روستاهای منطقه خطیرکوه به نام‌های کمرود، زرشک دره، بند بن، پاقلعه، رودبار و لرد شهرت دارند.




کوه‌های منطقه خطیرکوه و رشته‌کوه‌های همجوار آن به صورت مرز اقلیمی برای مازندران با استان سمنان و تهران عمل‌کرده‌ است.

رویش جنگل‌های مازندران از کوهستان آغاز شده و به طرف شمال ادامه می‌یابد که چشم هر بیننده‌ای را در هر فصل به خود جلب می‌کند. منطقه خطیرکوه از لحاظ شرایط اقلیمی جزو دسته‌بندی اقلیم خزری است که خاص کرانه‌های دریای خزر و مناطق کوهستانی مشرف به دریاست.

از نظر طبیعی و حیات وحش می‌توان از جنگل‌های زیبای نسوم، دارکش، وارتا، سلوش با تنوع گیاهی پهن‌برگ و سوزنی‌برگ و گیاهان دارویی همچون گل گاوزبان، باریجه، آویشن و حیوانات وحشی چون بز کوهی، خرس، پلنگ، گراز و... نام برد.

از اماکن زیارتی خطیرکوه می‌توان به امام زاده حمزه(ع) رودبار و مقبره سیدنظام‌الدین و همچنین ساختمان قدیمی سقانفار با معماری سنتی و قدمت بیش از ۳۰۰ سال در حسینیه کمرود اشاره کرد.

همچنین از نقاط تفریحی می‌توان به آبشار کمرود، چشمه‌های چمن، چشمه باغک، چشمه استین‌سر و تپه زیبای کتلیم اشاره کرد.

آب و هوای منطقه خطیرکوه، معتدل کوهستانی است. ویژگی‌های این اقلیم عبارت است از دمای معتدل با نوسانات کم شبانه‌روزی، رطوبت کم، وزش نسیم دریایی و بادهای محلی و بالاخره بارندگی کم در مناطق کوهستانی که در بیشتر فصل‌های زمستان و بهار فرومی‌ریزد و به پیدایش جنگل در ارتفاعات مشرف به دریا می‌انجامد.

ناگفته نماند که میزان بارش باران به همان میزان که به ارتفاعات نزدیک‌تر می‌شویم، کمتر می‌شود.



مطالب مرتبط
پنجره
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار