بسیاری از مردم بهوسیلهی تاپاس بارها با غذاهای اسپانیایی آشنا شدهاند. اما خوراکیهای این کشور تنها به تاپاس و پائیا محدود نمیشوند.
اگر به اسپانیا سفر کرده باشید حتما میدانید که غذا و آشپزی بخش مهمی از فرهنگ غنیِ این کشور را تشکیل میدهد. در طول قرنها، غذاهای اسپانیایی تنوع بیشتری پیدا کردهاند. در هرگوشه از این کشور میتوانید غذاهایی را میل کنید که با مواد اولیهی تازه و رنگارنگ تهیه شدهاند.
در یک ماهیتابه که روی حرارت ملایم قرار دادهاید، کره را آب کنید. فلفل دلمهای خرد شده و پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در مرحلهی بعدی سس گوجهفرنگی، شکر، سس ووسترشِر و فلفل هندی را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. به مدت ۱۰ دقیقه و تا زمان غلیظ شدن سس هم زدن را ادامه دهید.
درحالیکه سس در حال آماده شدن است، تخممرغها و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید. یک ماهیتابه با عمق ۱۵ سانتیمتر را روی شعلهی ملایم قرار دهید و املتها را یکی یکی در ماهیتابه آماده کنید. نمک و فلفل به املتها بزنید و آنها را تا آماده شدن بقیهی املت گرم نگه دارید. املتها را با سس گوجهفرنگی و بهصورت گرم سرو کنید.
فر را روی ۱۷۵ درجهی سانتیگراد قرار دهید. یک ماهیتابه را روی شعلهی ملایم بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغنزیتون در آن بریزید. سیبزمینیها را داخل روغن داغ بریزید و نمک، فلفل و پاپریکا را به آن اضافه کنید. سیبزمینیها را به مدت ۸ دقیقه تفت دهید تا بافت نرمی پیدا کنند. پیاز را به سیبزمینیها اضافه کنید و تا زمانیکه سیبزمینیها طلایی رنگ و پیازها نیمهشفاف شوند، آنها را تفت دهید. ماهیتابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید سرد شود.
در یک کاسهی بزرگ، تخممرغها را با یک قاشق چایخوری روغنزیتون مخلوط کنید. سپس سیبزمینی و پیاز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. یک قاشق روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. سپس به آرامی مخلوط سیبزمینی و تخممرغ را به ماهیتابه اضافه کنید. شعله را از ملایم به کم تغییر دهید و چندبار ماهیتابه را تکان دهید تا مخلوط سیبزمینی و تخممرغ از کف ماهیتابه جدا شود.
ماهیتابه را داخل فر که از قبل گرم کردهاید قرار دهید. توجه داشته باشید که ماهیتابه باید نسبت به حرارت فر مقاوم باشد. پس از ۵ دقیقه و پس از آنکه غذای شما به رنگ قهوهای-طلایی درآمد، یک خلال دندان در داخل آن فرو کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید. سپس املت را به شکل پای اسلایس و سرو کنید.
در یک ماهیتابه روغن زیتون بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. مرغ و سیر را به روغن اضافه کنید و تا زمانیکه مرغ قهوهای رنگ شود آن را تفت دهید. مرغها را کنار ماهیتابه بگذارید و گوجهفرنگی، لوبیای لیما، نخود فرنگی، لوبیای سبز و پاپریکا را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
ماهیتابه را با آب پر کنید و برنج را به مخلوط خود اضافه کنید. برنج باید به مدت ۱ ساعت دم بکشد. نمک و زعفران را به برنج اضافه کنید. زعفران باید به مقداری باشد که برنج را به رنگ زرد در آورد. آویشن و رزماری را به اندازهی دلخواه به ترکیب خود اضافه کنید. طعم غذا باید کاملا به خورد برنج برود. شعله را کم کنید و بگذارید برنج به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد تا آب غذا کاملا جذب برنج شود.
در یک غذاساز یا مخلوطکن، آب گوجهفرنگی، پیاز، فلفل دلمهای، خیار، گوجهفرنگی، پیازچه، سیر، آبلیمو، سرکه، ترخون، ریحان، جعفری، شکر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. بگذارید سوپ به مدت ۲ ساعت بماند سپس آن را سرو کنید.
ابتدا سیبزمینی، ۲ پیمانه روغن زیتون و ۳ قاشق چایخوری نمک را در یک ماهیتابه بریزید. شعله را روی کم قرار دهید و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه سیبزمینیها را بپزید. شعله را زیاد کنید و به مدت ۵ الی ۶ دقیقه، تا زمان طلایی شدن سیبزمینیها آنها را تفت دهید.
سه قاشق غذاخوری روغنزیتون را در یک قابلمه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیازهای خردشده را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه با یک قاشق چایخوری نمک تفت دهید تا پیازها نرم شوند. سیر، چیلی و پاپریکا را به مخلوط اضافه کنید و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه هم بزنید. گوجهفرنگیها را بپزید و آنها را داخل مخلوطکن قرار دهید و به شکل پوره درآورید تا یک سس نرم و لطیف بهدست آید. پاتاتاس براواس را سس گوجهفرنگی و مایونز سرو کنید.
گوشت چرخکرده، پیاز، پونه، سیر، سس ووسترشِر، جعفری، نمک و فلفل سیاه را در یک ظرف بهخوبی مخلوط کنید. یک و یک سوم خرده نانها را به تدریج به این مخلوط اضافه کنید. سپس از این مخلوط گوشت چند کوفته درست کنید. یک سوم دیگر خرده نانها را در یک کاسه بریزید و کوفتهها را در آنها بغلتانید. سپس گوشتها را در یک سینی بگذارید و روی آنها را بپوشانید. کوفتهها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
روغن را در یک ماهیتابهی بزرگ داغ کنید و آن را روی شعلهی کم قرار دهید. گوشتها را تا به مدت ۵ الی ۷ دقیقه، تا زمانیکه قهوهای رنگ شوند و داخل آنها دیگر صورتی نباشد بپزید.
دو قاشق روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید. پیاز و سیر را به مدت ۱ دقیقه تفت دهید. سپس فلفل دلمهای قرمز، هویج و کرفس را به آن اضافه کنید. به مدت ۳ دقیقه این مواد را تفت دهید تا نرم شوند. سپس پونه، ریحان، گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید. آب مرغ را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مقداری از آب جذب مواد شود.
سپس پورهی گوجهفرنگی و گوجههای خردشده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. شعله را روی کم قرار دهید و ۱ الی ۱ ساعت و نیم صبر کنید تا مواد خوب پخته شوند. هر از گاهی مخلوط را هم بزنید تا سس به غلظت مناسب برسد. سس را به کمک یک مخلوطکن خوب هم بزنید و کوفتهها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر کوفتهها در سس پخته شوند.
روغن زیتون و کره را در یک ماهیتابهی نچسب بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه با یک قاشق چوبی هم بزنید تا شفاف شوند. در این مرحله آرد را به پیاز اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا یک خمیر بهدست بیاورید. درحالی که آرد را هم میزنید شیر را اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا یک بافت یکدست مانند پورهی سیبزمینی بهدست آید. سپس جوز هندی را به مخلوط بهدست آمده اضافه کنید و تا فرم گرفتن خمیر آن را هم بزنید. خمیر را به مدت ۵ دقیقه در کناری بگذارید.
ژامبون را با خمیر مخلوط کنید و حدود ۲ دقیقه هم بزنید. سپس جعفری را به این ترکیب اضافه کنید. خمیر را در یک ظرف مسطح قرار دهید و اجازه دهید خنک شود.
تخممرغ ها را در یک کاسه بزنید و خردهنانها را در یک ظرف جدا قرار دهید. کف یکی از دستان خود را چرب کنید و ۲ قاشق غذاخوری از خمیر را در دست خود بگذارید. سعی کنید از یک قاشق سیلیکونی برای این کار استفاده کنید. خمیر را به شکل یک کپسول فرم دهید و آن را در تخممرغها بغلتانید. با یک چنگال خمیر آغشته به تخممرغ را داخل خردهنانها بیاندازید و به کمک انگشتانتان آنها را در نان بغلتانید. سپس همین مراحل را برای همهی خمیرها تکرار کنید.
در یک ماهیتابه با عمق ۴ سانتیمتر روغن بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. کروکتسها را داخل روغن بیاندازید و اجازه دهید به مدت ۶ الی ۸ دقیقه تا زمانیکه رویهی آنها قهوهای شود در روغن بمانند. سپس آنها را روی یک دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی را را به خود جذب کنید.
روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. مرغها را در آرد بغلتانید سپس آنها را به مدت ۲ دقیقه، تا زمان قهوهای شدن رویهی مرغ در روغن قرار دهید.
مرغها را در کناری قرار دهید و روغن باقیمانده در ماهیتابه را داغ کنید. بیکن، پیاز و سیر را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا زمان نرم شدن پیازها و قهوهای شدن بیکنها خوب بپزند. خرماها را با این ترکیب مخلوط کنید. سپس آب مرغ را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله را روی کم قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
مرغها را به ماهیتابه بازگردانید و پودر چیلی، پودر سیر، نمک، فلفل و آویشن را به آنها اضافه کنید. پس از جذب شدن آب مرغ شعله را خاموش کنید.
در یک کاسهی متوسط آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن تردکننده را به کمک مخلوط کنِ قنادی یا دستانتان به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. از یک چنگال استفاده کنید و آب و روغن را کمکم به مخلوط اضافه کنید. این ترکیب را تا زمانی که مخلوط به شکل یک توپ در بیاید ادامه دهید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
روغن سرخکردنی را در یک ماهیتابه بریزید و شعله را روی درجهی ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید تا نرم شوند. گوشت، نمک، پاپریکا، زیره و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تا زمانیکه گوشتها کاملا قهوهای شوند تفت دادن را ادامه دهید. روغن اضافی غذا را بگیرید و آن را با کشمش و سرکه تفت دهید. غذا را در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس با تخممرغ آبپزِ خرد شده مخلوط کنید.
خمیر را به توپهای ۵ سانتیمتری تقسیم کنید. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و هر کدام از خمیرها را به شکل یک دایره صاف کنید. مقداری از مواد را در مرکز خمیر قرار دهید و آن را برگردانید. سپس کنارههای خمیر را با فشار دادن انگشت یا چنگال ببندید.
روغن را در یک ماهیتابهی داغ بریزید و آن را داغ کنید. خمیرها را در روغن قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه تا زمان طلایی شدن دو طرف خمیر در روغن سرخ شوند. سپس آنها را روی یک دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافی جذب دستمال شود.
کره و روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیاز و سیر را تا زمانیکه پیازها نرم شوند تفت دهید. مراقب باشید سیرها را نسوزانید. سس گوجهفرنگی و گوجههای گیلاسی را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزند. سبزیجات مزهدار شده و زیتونها را به ترکیب اضافه کنید و با فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا آن را طعمدار کنید. فیلهها را به مدت ۵ الی ۸ دقیقه، تا زمانیکه فیلهها خوب نرم شوند در سس بپزید. این غذا را باید بلافاصله سرو کنید.
میگوها را با نمک کوشر و پاپریکا مزهدار کنید. سیرهای خردشده را در یک ماهیتابه با شعلهی ملایم تفت دهید تا سیرها طلایی رنگ شوند. سپس میگوها را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید. میگوها را تفت دهید. پس از آماده شدن میگوها جعفری را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.